Видове хотели

Предстои ви пътуване до София или друго място, а още не сте избрали къде да нощувате. Изборът е така голям, както и цялото заминаване. Многообразие от хотели и места за настаняване ще гарантират приятни и незабравими мигове, а професионалното обслужване на персонала ще допринесе за качествения престои.

На първо време нека се върнем малко назад във времето и да представим някои от най-характерните неща около хотела като цяло.

Думата хотел, произлиза от френското наречие и означава по скоро стара къща, а не място за настаняване. С времето тази дума е придобила световна значимост и се е превърнала в наречие на всяко място пригодено с цел нощувка, престои, подслон и храна. Поради голямата конкуренция всеки хотел има своя политика на работа и организация, а тя е и подписа и индивидуалността му.

Днес хотелите се делят на много видове, според категоризациите и условията, които предлагат.

Така например градски хотел е всеки, който се разполага в централна част на дадено населено място или в покрайнините. В близост е от исторически забележителност, бизнес, офис или административни сгради, паркове и градини или до места за пазаруване. Градския тип хотел предлага удобни условия за бизнес, туризъм и пътувания. Този тип хотел е оборудван с конферентни зали, бизнес център и всякакви съоръжения и технологии съпътстващи безпроблемна работа.

Най-често хотелите са ориентирани към туристи и посетители в даден град с някаква цел, било то почивка, семинар, бизнес среща и т.н. Хотелите са насочени главно към хората, които пътуват по работа или като туристи.

Има хотели наречени летище хотели. Тяхното разположение е задължително около главни и големи летища, които са далеч от градските условия. В тях посетителите са предимно транзитни пътници, които правят влизане или излизане и които не разполагат с достатъчно време за престои и отсядане в града. Този тип хотел е приспособен към услуги на клиенти, търсещи именно това.

Семейни хотели са малки предприятия, характеризиращи се с настаняване главно на семейства и предоставят услуги, като кетъринг за настаняване и пътуване.

За плажни хотели е известно, че са разположени по самите плажни ивици и са свързани с престои характерен за ваканционния тип.

Има хотели разположени сред природата, те са в пряк контакт с паркове, интересни места, защитени територии и други.

Списъкът с възможности е голям. Тук се поместват Спа хотели, Хотели-казино, хотели-ресторант и други.

За престои в столицата, посетителите най-често търсят вариант за нощувка и настаняване в хотел в София, който предлага бизнес условия или наречен по друг начин бизнес класа. Този хотел се характеризира с поток от гости, които са от различни организации, институции, фирми и т.н. При него една от най-търсените услуги и условия са наличие на Интернет пространства, бизнес център, рум сервиз, конферентна зала и други.

В зависимост от нуждите, времетраенето, бюджета и разположението на хотел, всеки сам преценява къде да наеме стаи за нощувки в София.

Scroll to Top