Ползите от личния живот в днешния динамичен свят

За съвременните хора да бъдат сами, е неприятно, почти заплашително състояние. Ние сме прекалено съсредоточени върху приятелство, любов, взаимоотношения, социални контакти и опознаване.

Ползите от личния живот

Самотата предполага чувство на празнота и изолация, липса на някой близо до нас.

Разликата между личния живот и самота, обаче, е огромна. Днес, благодарение на неприкосновеността на личния живот, може да откриете толкова ценен баланс между себе си и другите. Но как можем да гарантираме, че личния живот може да е динамичен живот?

Изключете всички източници на информация, които обикновено ви заобикалят – телефон, компютър, телевизор. Поробването е ефект на модерния свят с технологии и всичко друго остава скрито, докато ги използвате. Всъщност всички тези източници развалят нашия спокоен, естествен ритъм, нашите собствени мисли, чувства на лекота и безгрижие.

Отделете време за дейности, които да ви помогнат да се свържете със себе си. Тук възможностите са безкрайни и изборът зависи от индивидуалните предпочитания. Често това е вашето хоби, природата или изкуството. Медитация, йога, четене на книга, слушане на музика, подходящо занимание, писане, рисуване, пеене, медитация, гледане на звездите, разходки сред природата или парк, градинарство и т.н. В действителност, само времето си е постижимо във всяка ситуация и при всякакви обстоятелства , трябва само подходящата нагласа. Можете да започнете рутинна работа в офиса, например с почистване по свое му и да използвате това време за размисъл като се фокусирате върху вашите мисли.

Свържете със себе си. Без значение какво правите, важно е да се отвори пространство за вашите собствени мисли и преживявания. Часът на самотата е и моментът, в който можем да си позволим да се потопим в негативни преживявания, така че можем да излезем с възможните решения и мерки за преодоляването им.

Да общуваме със себе си носи възможности не само в контактите при общуването с другите, но и ни дават – дълбок и откровен поглед към емоциите и пренареждане на приоритетите в живота ни, приемане на нас си, усещане за свобода и удовлетворение от живота. Това е потенциално разработване и лечебен опит. Вашите мисли могат да се превърнат в нещо по-добро и полезно, преобразувайки ги в дейност от ежедневието.

Накратко, понякога си струва да бъдете сами от време на време!

Scroll to Top