Алергиите от акари ви държат будни, кой да обвините за това

Може би проблемът да не се наспивате се дължи на алергия към вашия матрак. Някои производители третират своите матраци с химикали, използват лепила, или кухи нишки, които могат да бъдат дразнещи за кожата и синусите. Какво е по-лошо – текущият ви матрак може да бъде заразен с акари. Научете се как да удължите живота му.

Ако откриете, че често се будите нощем, ако имате появил се наскоро кожен обрив, в резултат на алергии, може би това най-накрая хвърля вината на матрака, върху който спите.

Домашен прах също полепва по старите матраци, но новата индустрия залага на нова органична и противоалергична форма за създаване на съвременни матраци.

Някои хора с астма са алергични към малки членестоноги, известни като акари в домашния прах и алергени тези червеи могат да провокират астматични пристъпи.

Проучванията показват, че всеки на 54 от 3000 пациенти страда от астма. Това се дължи на не химическа или физическа намеса, за да се намали излагането на домашен прах, чрез почистване или смяната на матрака с нов е ефективен метод.

Какво представлява противоалергичен матрак?

Въпреки че много компании описват матрак с мемори пяна като екологично чисти, това не означава непременно, че е най-добрият хипоалергенен матрак за вас.

Абсолютната цар в хипоалергенни матраци е естествен латекс матрак с органичен памук. Латексовите матраци предлагат много висока степен на комфорт, като същевременно поддържат нивото и се борят с нощни алергии, свеждайки %-та до минимум. Те са подобни на пяна с памет в способността й да отговарят на тялото, но не разполагат с усещане за „потъване“.

Латексът по своята същност е хипоалергенен, защото има прости, естествени съставки. Той е направен чрез преработка на сок от каучуково дърво и това води до много неутрална повърхност за спане. Органичните матраци са много по-здравословни за тялото, тъй като не разполагат с добавена риск към токсични химикали, когато попадат в контакт с тялото.

Всичко това се взема предвид и е важно да се знае, когато се избират естествени латекс матраци с уникална миризма. Такива не са вредни, токсични или обидно. Уверете се, обаче, че ако търсите за максимални хипоалергенни качества, не е нужно закупуването на латексов матрак, който има ядро „​​polyurethene“ пяна. Търговците на дребно понякога рекламират удобни матраци, който не са изработени само от латекс. Задавайте въпроси, преди да закупите, за да постигнете максимален успех. Не се подвеждайте да купи нещо, което не е точно за вас.

Scroll to Top