Топ съвети в почистване паркета на кухня

Професионалното почистване с помощта на подходящите почистващи препарати е много важно, особено, когато се касае за подова настилка Масивен паркет 22мм Дъб Шенин блан.

Професионално почистване у дома е изключително лесно, когато използват подходящите почистващи средства и инструменти.

Ако сте човек, който обожава да прекарва времето в домакинстване, навярно почистването ще е от приятните задължения за вас.

Труден и уморителен момент ще е ако не знаете как. Ето и някои топ съвети дадени ни от специалистите, които предлагат съвременни ламинати:

Направете списък на това, което действително се нуждае от почистване. Най-досадното нещо започва от почистване на печката, преминава към почистване на хладилника или миялната машина и завършва с пода. Казано по друг начин, ако искате качествено обзавеждане за кухня, трябва да започнете отгоре-надолу. Разбира се никой не казва да затрупате ламината с мръсотия и отломки. За целта имате два варианта на избор.

Единият е да поставите опаковъчна хартия или найлон върху новия ламинат, за да не падат всички мазни и прашни остатъци върху него, докато стигнете и до почистването му.

Другият е да забърсвате едновременно. Това ще рече, че ако почиствате хладилника с влажна кърпа и капне някоя и друга капка вода или препарат на пода, то веднага трябва да отстраните й нея.

Не забравяйте, че ако един препарат е достатъчно силен, за да отстрани мазните петна по печката, то по същия начин той не е подходящ за ламината и може да нанесе сериозни щети.

Много хора погрешно разбират състоянието на препаратите за почистване и се опитват да използвате почистващи агенти като универсални. Влажната кърпа е достатъчна, за да отстрани прах и мръсотия от паркета.

Помнете също така, че някои подови настилки, като масивният паркет не обичат водата. Ако направите сапунка на пода, рискувате естествения материал дърво да се надуе.

При почистване на кухненски шкафове, плотове и уреди, свръхразпръскването често пада върху дървения под. За съжаление, ако покритието му е от лак или восъчна основа и използвате много често силни препарат това ще доведе до старинен облик, вместо до чисто нова визия. Това се дължи на избелващите съставки в някои препарати и протриващия ефект от многото триене. Повторното нанасяне е напълно излишно.

За да се гарантира, че всяко замърсяване се отстраняват от пода, осигурете си защита и следвайте дадените съвети. Вижте още и за смяна на тръби в дома.

Scroll to Top