6 неща, на които да обърнете внимание при летене със самолет

Има куп неща, за които следва да помислим, преди да се отправим на дълго пътуване със самолет. От стягането на багажа до предварителната подготовка за преодоляване часовата разлика.

Ако се съмнявате, винаги се консултирайте с вашата авиокомпания, проверете за евтини самолетни билети wizz, преди да тръгнете за летището, така че багажът, който пренасяте на борда да не се конфискува в деня на пътуването.

Сън, храна, напитки: Това вероятно ще ви отнеме около един ден за всеки часови пояс, които предстои да минете. За да се справите напълно коригирайте нещата, които не отговарят на вашата представа за здравословно и полезно. Някои съвети могат помогнат на тялото ви да се справи и да ускори процесът на приспособяване.

Започнете отпочинали: Пътуването може да ви направи повече от уморени и лишени от сън, това сериозно ще навреди на шансовете да победите часовата разлика, след като стигнете до вашата дестинация. Осигурете си качество на съня преди пътуването си.

Вода, моля: Полетите в самолета водят до дехидратиране, което може да доведе до главоболие и раздразнителност. Пийте много вода и се откажете от алкохола и кафето по време на полета.

Светлина върху храната: Яжте малки порции, за да не нарушите графика за хранене и възможно най-скоро. Някои от последните проучвания показват, че постенето от храна в продължение на 12 до 16 часа преди планираното време за събуждане, може сериозно да се ускори вашата регулировка.

Мелатонинът може да помогне: Проучванията показват, че като мелатонин 0,5 милиграма около планирания часовите зони за лягане може да помогне на нашия биологичен часовник малко по-бързо.

Проблемният сън поради часовата разлика е донякъде нормално явление. Ако сте пътешественик и тези съвети не са достатъчно, вашият сън може да помогне. Имайте предвид, че редовното недоспиване и нарушения в съня водят до обструктивна сънна апнея, която може сериозно да повлияе на здравето и качеството на живот.

Scroll to Top