Кухнята фън шуй: правила, съвети, проекти

Според древното китайско изкуство Фън Шуй, кухнята е символ на богатство, изобилие и здраве. Това е едно наистина уникално място във всеки дом, защото това е мястото, където всички членове на семейството се събират за закуска, обяд и вечеря, прекарват голяма част от свободното си време и се наслаждават на храната.

Фън Шуй представлява много сложен доктрина и въпреки многото строги правила в стила й има основни правила на дизайна и разположението на мебелите в кухнята според Фън Шуй. С тях можете да добавите хармония, благополучие и взаимно разбирателство. Започнете с изхвърляне на стари мебели.

Днес ние ще споделим основните от стила на фън шуй.

Местоположението на кухнята по фън шуй зависи от нас, само ако не се планира да построим къща. Но това, разбира се, невинаги е така. Според метода на Фън Шуй, вратата на кухнята не трябва да бъде точно срещу предните врати – смята се, че поради това богатство ще продължи да изтича бавно от къщата и собственика на домакинството не може да въздействие положително върху здравето. Ако вратите на кухнята са разположени срещу входа, не се притеснявайте. Когато ви се налага по-сериозен ремонт, вижте за методите по изхвърляне на строителни отпадъци.

Намаляване на потока от негативна енергия може да следва: ако държите вратата затворена; ако няма врати или на тяхно място виси малка, лека завеса или лента; ако е възможно, поставете в коридора някакъв декоративен елемент – например, малка пластика, дърво в саксия или картина – така, че погледа на всеки влизащ от вън да бъде привлечен на входа на къщата или апартамента. Щастливият Фън Шуй за кухнята не допринасят за всякакви прогнози на пода и различията на височина. Уверете се, че входът има стълби. Също така древните експертите на китайското изкуство съветвам да се раздел стаята в зони с помощта на подиума, а нивата на цвят, разстоянията да бъдат съобразени спрямо паркет, греди и арки. Въпреки това, местоположението на кухнята на Фън Шуй не е от значение, ако използвате само за готвене и миене, а реално се храните в трапезарията. Научете повече и около почистване на апартаменти.

Scroll to Top