Подово ламиниране – ключ за ремоделиране на дома

Подовото ламиниране е важен аспект, когато се обмисля ремоделиране на дом. Бюджетът е важен фактор, за да помисли за козметичен ремонт на къща с ламиниран паркет. Има изобилие от възможности за подово ламиниране и допълнение като това с килим, плочки, твърда дървесина, ламинат и дърво.

Килимът за настилка е по-тежък за джоба от каменна настилка. Въпреки това не се предпочита за твърдост. Ето защо повечето от жителите избират за дървени подови настилки. Твърда настилка е по-старомодна и дава естетически вид. Тя е по-скъпа, отколкото ламиниран паркет. Трайността, лесната инсталация, допълват поддръжката на бюджета, както и други фактори, които влияят.

Нашите съвети за ламиниране на паркета са:

Първото нещо е да направите, равно ниво на пода. Можете да го изравните с пясък или рециклиран материал за запълване на празнините. Много хора процедират като оставят старата настилка, за повече изолация и равна повърхност. Най-добре е когато тя е мокет, но позволява и някои други видове.

Създаване на пролука за всички врати, за да се отваря лесно и да има достатъчно разстояние под тях.

Добре е също така да използвате разделители за поддържане на пластирите от дърво. Извадете ги, след като приключите с ламинирането за всяка стая. Разберете и как ламинирания паркет приобщава пространствата.

Запълнете пода с малки парчета дърво.

Плуващите подове се смятат за по-лесно монтираща се настилка. Ако долния слой е покрит с азбест тогава, плаващите подове правят работата лесна.

Паркет и ламинат egger е опция за мазе или там, където има възможност за изтичане на вода. Трислойният паркет е сертифициран за повече трайност във влажни райони. Различните слоеве от дърво материализирани с истинско дърво като най-горния слой структура се пада на трислоен паркет.

Някои от най-популярните видове подови настилки са твърда дървесина, ламиниране, камък или плочки, мокет и бамбук. Трислойният паркет е екологично чист вариант.

Предимствата и недостатъците на различните видове подови настилки. В този ред на мисли разберете и как да се справим с конденза по дограмата.

Твърдата подова настилка дава автентичен вид и остава за дълго време. Тя е по-издръжлива е и по-евтин вариант.

Мокетът добавя цвят и стил на настилката, но е в тежест за джоба, макар и с редовна поддръжка.

Бамбуковият паркет също е класен, достъпен, екологичен и лесен за инсталиране. На минусите са, че е уязвим от влага, петна или лак, избледнява за няколко години и не може да държи тежки мебели.

Ламинираният паркет допълва къщата, предлага чудесно ремоделиране със своя стил и външен вид.

Scroll to Top