Как да пишем описание на продуктите, които продават

В днешния пейзаж на конкурентен онлайн пазар се предлага един страхотен продукт, който гарантира, че ще спечели печалба. Ако искате да победите шансовете и да сте най-добре в конкурса, трябва да гарантирате вашия продукт, че ще се отличава от опаковката. Тук от полза могат да са ви viking.

Добро описание на продукта е фокусирано разглеждане на даден елемент, с цел да убеди купувачите да купят. Това парче маркетинг с писане може да включва физически качества на продукта, както и основни предимства, цел и ценообразуване.

Ето някои съвети за писане на звездните описания на продуктите, които със сигурност ще се продават стоките ви:

Познавайте купувачите си

Много по-лесно ще е да направите описания на продуктите, които ще примамват вашата целева аудитория, ако знаете от какви хора се състои тази група. Преди написването на описание, е необходимо време, за да се оценят нуждите на клиентите и да се създаде време за всяка персона или въображаеми представителства на идеалните клиенти.

Започнете, като проучите причините ези хора да достигнат до вас. Помислете защо биха купували вашия продукт. Гледайте внимателно поведението им. След като сте идентифицирали недостига на вашия продукт отговорете си и на въпроса на коя нужда би отговарял вашия продукт.

Освен това, трябва да се уточни защо купувач трябва да изберете продукт над конкурента ви. Целта е да се създаде уникално описание на продукта за всяка категория на купувачите.

Стимулирайте на клиентите да купуват сега

Професионалните описания на продукта не просто да оставя клиентите заинтригувани, но и ги подбужда да купят въпросния артикул точно сега.

Като предприемач, може да стимулирате купувачите, като им кажете за специална или краткотрайна сделка. Например бизнес с облекло може да се отбележи, че дадена рокля или яке е достъпно само в ограничено количество. Освен това, продавачите могат да мотивират купувачите да се раздели с тяхната информация за кредитни карти чрез внушаване, че сегашната цена скоро ще се покачва. Похвали към клиенти за локализиране при голяма сделка също покачват шансовете за продажба.

Запазете тона

Тонът на вашето описание на продукта трябва да съответства на тон не само за продукта, които продавате, но и за бизнеса като цяло. Така например, ако сайта предлага онлайн играчка компания вероятно ще включва повече причудливи описания от застрахователната фирма за продажба на живота.

Сами се убеждавате, че описанията на продукти са важни да споделите вашия стил и да предадете, чрез тон настроение. Вместо да казва, че компанията се ангажира да помага на околната среда, се опитайте да споменете, че вашият продукт е направен с помощта на рециклируеми компоненти. По същия начин, по-добре е да се включите хумор във вашето описание на продукта, отколкото да кажете, че сте забавна или нежна компания.

Scroll to Top