Как става почистването на климатици

Само година след монтажа на нов климатик и профилактиката е насреща. Ако все още не сте наясно, защо дори новият климатик има нужда от периодично почистване и смяна на филтри, от грижа, както за вътрешното, така и за външното тяло, то не спирайте до тук, а вижте по-надолу:

Ако сметките за ток все повече растат – то може проблемът да не е в климатика, а в нередовната или неправилна профилактика. Знаете ли, че натрупваният от прах и мръсотия могат до такава степен да задръстят климатика, че да откаже напълно да работи или в най-добрия случай да харчи много повече мощ, за да смогва на зададените темпове.

Остатъци, отломки, прах, запушване охлаждащи ребра, ниско ниво на охлаждаща течност, мръсен филтър и/или вентилатор и поредица от още съпътстващи проблеми могат да намалят в голям степен ефективността.

Какво да правите и кога да потърсите професионалист за почистване на климатик.

Научете повече тук: http://mildrun.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://constancero.eu

Това: http://garande.eu може да ви е от полза

За да почистите външното тяло (кондензатор) и съответните му части (изпарител), трябва да направите всички стъпки на техниците по климатици дд трейд Sharp AY/AE-XP09LSR.

Не си мислете, че се нуждаете от специални умения, опит, образование или инструменти. Ако нямате представа от климатичната техника, също не се притеснявайте.

Лесно може да повикате техник, за да обясни как даден климатик работи и кои негови важни части, следва да се поддържат редовно.

Независимо от това каква марка и модел е вашият климатик, винаги може да използвате ръководството за потребители за употреба, профилактика и поддръжка на конкретен модел. Такова ще ви помогне да навигирате из различни нива, нивото на охлаждащата течност и електрически части.

Scroll to Top