Гуми за автомобили – какво трябва да знаем

Гумите представляват елсатична обвивка на колелата на автомобила. Те поглъщат малките удари, породени от неравностите по пътя, а по-големите предават смекчени на колелата. Гумите също така увеличават сцеплението на колелата с пътя. Благодарение на гумите автомобилът може да се движи с по-големи скорости. На онлайн адрес: https://autoprofi.bg/gumi-cat180.html?page=10, може да разгледате и поръчате всякакви модели гуми за всички модели автомобили.

В съвременният автомобил се използват пневматични гуми, които се състоят от вътрешна и външна гума.

Гумата е каучуков пояс, изпълнен с въздух. За вкарване и изпускане на въздух тя е снабдена с клапичка – вентил.

Външната гума побира вътрешната и я предпазва от повреди. Състои се от основа, протектор, (ходило), подпротектор (възглавница) и ръбве.

Автомобилни колела и повече инфо за тях: http://sofinfo.com/2017/04/25/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BB%D0%B0.

Според конструкцията си вътрешните гуми бива два вида – диагонални и радикални.

Днес най-актуални са безкамерните гуми, които нямат вътрешна гума и вентилът им е монтиран, вулканизиран върху самата джанта. Това изисква много добро уплътняване на ръбовете на гумата. Вътрешната им повърхност е специално херметизирана. При пробиване безкамерните гуми изпускат съвсем малко въздух, ако пробилото ги тяло остане в гумата или ако съвсем малък е отвора.

Вижте тук: http://8475.eu, всичко за дома и бита.