Как да се грижим за стайните растения правилно

Цветята в дома и на двора са нещо, което кара всеки да се усмихне. Не само красивите цветове радват очите, но и аромата и подредбата им. Затова е важна и правилната грижа за всички растения в дома.

Ако се нуждаете от помощ при почистване на дворове и терени София, тук е мястото и да си намерите най-добрата фирма.

Корените на растенията смучат от подпочвени води, които впоследствие се изпаряват. Водата разтваря различните хранителни вещества, съдържащи се в почвата и водата достига всички части на цветето, особено в листата. Ето защо растенията се нуждаят от редовно поливане.

Цветето в саксия трябва да се полива по-често. Не бива и да забравяме, че излишната влага, вреди и всяко растение, както и липсата. Водата за поливане на растенията трябва да е мека вода. Твърдата вода съдържа различни соли, които влияят неблагоприятно на растението. Следователно, чешмяна вода може да се пълни в кутии или бутилки и да се оставя да престои така цял ден. Ако водата е хлорирана, то тогава е необходимо да се поддържа така най-малко два дни, за да изпари хлора.

Трансплантираните растения трябва да са добре напоени и да се пръскат периодично срещу вредители. В първите няколко дни е желателно да ги държим на сянка.

Важно е да се помисли, за отвори в саксията, за да може водата да изтече без да вреди на растението. Саксията трябва да има и подложка, за да не се отича директно на пода.

Не забравяйте, че не само правилната грижа, но също така и добрата атмосфера в къщата допринася за отличните свойства на растеж и цъфтеж при стайните растения. Всъщност, всяко растение е жив организъм!

Scroll to Top