5 съвета за екологична грижа за тревните площи

Имате къща с дворно място, но нямате време и сили да се справяте с всички бурени, треви и храсти.

Тези пет съвета за екологична грижа за тревните площи, изброени по-долу ще са ви от полза да помогнете на околната среда.

А когато се нуждаете от професионално почистване потърсете фирма за почистване на дворове.

Това е нещо, което трябва да вземете предвид следващия път, когато пръскате с инсектицид вашата тревна площ: Според Агенцията за опазване на околната среда съществуват някои присъщи опасности за хората и другите живи същества от химически пестициди. Но какво ще стане, ако можете да контролирате вредителите, без да навредите на околната среда?

Биопестицидите са популярни поради вродените си свойства. Биоцистратът е химично вещество, произведено от естествени елементи, които контролират насекомите, вместо да го убиват. Някои биопестициди съдържат аромати, които примамват насекомите в капани. Други са известни като микробни пестициди, използват микроорганизми за унищожаване на насекоми.

Компостиране и рециклиране органичния материал е метд всичко биологично и разградило да се разпространява обратно в земята за хранителни цели. Почти всеки органичен материал има някаква хранителна стойност, от която ще се възползват растенията. Когато тревните изрезки се разпаднат, те добавят към общото хранене на компоста.

С мулчиране получавате най-доброто от двата свята. Мулчиране ви спестява време и енергия, а тревните изрезки осигуряват до 25% от торта, от която се нуждае от моравата ви. Всички тези ползи са чудесни за екосистемата.

Можете да събирате дъждовна вода и да я съхранявате в барабани за бъдеща употреба. Можете да закупите сложни системи или да си направите собствена система за събиране на дъждовна вода с помощта на пластмасови бъчви от хранителни продукти. За да напоявате тревата, ще ви е необходима електрическа помпа, за да създадете достатъчно водно налягане за захранване на напоителната система. За оптимални резултати можете дори да издигнете дъждовните варели и да позволите на гравитацията да увеличи налягането на водата.

Използвайте екологично оборудване за грижа за косене на трева

Вместо да използвате електрически инструменти, като например косачки за косене на трева, остриета, тримери и въздуходувки, защо да не изберете електрически?

Изберете пълзящи цветя или трева без дори да се налага да се коси. Подземните покрития от ниско ниво, като мащерка, алиссум и лавандула, предлагат красота и не изискват поддръжка. Зелената трева не изисква поливане или косене и така действа положително върху околната среда.

Scroll to Top