Най-мръсното място в къщата

Често ежедневното и седмично почистване не са достатъчни за реда в къщата. За да се преборим с всички видове замърсявания и да намалим значително броя на микроби е добре да знаем и кои са местата, където се развъждат такива. Преди да се спрем на някои от местообитанията на микроскопичните вредители ви предлагаме да разберете повече за услуги от фирма в почистване след смърт, както и какви препарати се използват.

Завеса за баня

Мократа и топла среда е перфектното легло за всички видове бактерии. Ето защо, при почистване на банята не забравяйте да изтриете завесата с разтвор на оцет или друг дезинфектант. Промяната на завесата за душ се препоръчва най-малко веднъж годишно.

Пералня

Много хора вярват, че пералната машина всеки път се почиства по време на миене. Но гумените уплътнения, водопроводите и контейнерите за пране на прах в крайна сметка се превръщат в местообитание не само за опасни бактерии. По тях бързо се установява черна плесен и други гъбички. Всяко измиване отнася тези организми в тъканта на влакна, кожа, шкафовете и във въздуха. За да се избегнат, всички достъпни места трябва да бъдат внимателно почистени и измити с дезинфектант веднъж месечно. За да почистите вътрешността, трябва да включите пълен цикъл при температура 90-95 градуса. На всеки шест месеца е добре машината да се пуска да работи празната на най-дългия цикъл при висока температура, а тавата е добре да бъде измита с разтвор на оцет и избелвана след това.

Кофи за боклук

Кошчетата за отпадъци и кутиите за боклук трябва да се измиват обилно и да се почистват с дезинфектант веднъж месечно, дори ако използвате торбичките за боклук.

Баня

Много пъти дори ежедневното измиване на мивка, батерии, душ и тоалетна чиния не е достатъчно. Дори такова може да разпространи микробите във въздухът, а патогенните микроорганизми продължават да се размножават. Ето, защо е важно да не забравяте: добрата вентилационна система. Нейната хигиена е първо условия за чистота на банята.

 

 

 

Scroll to Top