Как да съхраним детските играчки – почистване на апартаменти

Децата ни растат много бързо, като всеки следващ ден придобиват нови умения, развиват въображението. Това се случва не само докато подготвят уроците, но и с любимите играчки.

В играта играчът развива фини двигателни умения, въображение, състрадание и много други полезни и важни умения, които по-късно ще бъдат необходими за детето в по-зряла възраст. Независимо от това, година след година броят на играчките в детската стая нараства експоненциално и има спешна необходимост от ефективно организиране на пъзели, дизайнерски инструменти, кукли и модели, автомобилни играчки и много други. Не забравяйте, че е необходимо да се научат децата да поддържат чистотата и реда от ранна възраст, а родителите, от своя страна, трябва да създават всички условия за ежедневния процес на събиране на многобройни играчки. Всичко това е просто и приятно.

Къде да съхранявате детските играчки в детската стая

Външни стелажи

Не много сложен дизайн по протежение на една от стените на детската стая. Това може да помогне да решите проблемът със съхраняването на играчките за няколко години напред. И когато детето порасне и влезе в училището, а след това в тийнейджърската епоха мястото на играчките му на рафта ще бъде заето от книги, декор и други лични неща.

Стелажът значително спестява полезната площ в малка стая, тъй като необходимостта от допълнителни мебели за съхранение ще изчезне сама по себе си. Други процедират като събират всичко в кашони и на тавана. В последния случаи обаче ще се наложи почистване на тавани и мазета в даден момент и в резултат на задръстванията.

Нисък шкаф

Важно е гардеробът или скринът за играчки да са удобни за детето, в съответствие с възрастта и растежа му. Тъй като за деца на възраст от три до пет години е трудно да достигнат неща, които са твърде високи, горният рафт или част от кабинета трябва да се поставят на височината на повдигнатата ръка на детето, така че детето лесно да вземе или да сложи играчката на място.

Рафтове

Преди всичко рафтовете за поставяне на играчките трябва да са леки, така че в случай на срив да не навредят на здравето на детето. В допълнение, ъглите и ръбовете на отворени рафтове трябва да бъдат заоблени, гладки и рафтове широчина – не надвишаваща 15 см. За целта на повърхността е невъзможно да се организира голям брой играчка едновременно.

Това са само някои насоки, с които лесно и бързо може да организирате детското пространство и играчки.

Когато пък се налага извозване на стари мебели с фирма, вижте на адрес:
http://www.izvozva.bg
.

 

 

 

Scroll to Top