Какво трябва да знаете за подмяната на филтрите за климатици

Изборът на идеален климатик: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/fujitsu-asyg14lmca-aoyg14lmca е ключът към вашата вътрешна комфортна среда. Добрият климатик, както и добрите консумативи за него – фреон, филтър не само ще осигури ефективно отопление и охлаждане, но и ще го направят по-ефективен.

Липсата на подходящо филтриране на въздуха може да провокира скъпи и / или сериозни последици. Такова може да увеличи разходите за поддръжка или потребление заедно с намаляване на дълголетието и комфорта.

Ето и някои елементи, на които да обърнете внимание:

1.Външен оглед

Някои филтри се намират директно в входа на отоплителната система, докато някои са поставени в самото тяло. Проверете производствените характеристики на климатика, за да определите предварително вида на настройката на филтъра, за да сте сигурни, че знаете какво търсите.

  1. Определете посоката на въздушния поток през филтъра:

Обикновено повечето филтри подават въздух от една посока. Важно е да следвате настройката на въздушния поток, за да сте сигурни, че събираният прах и отломки не се отделят по никакъв начин през перките на климатика. Купуването на климатик е отговорно, винаги.

  1. Извадете стария филтър и го поставете незабавно в торба за боклук, за да избегнете разсейване на прах и остатъци:

Изключете климатичното тяло, за да гарантирате безопасността си и да предотвратите издухването на нефилтрирани частици през каналната система, докато инсталирате новия филтър.

Дори ако след всичко това подозирате, че въздухът, който дишате, все още носи ненормално количество въздушни частици или представлява специфични опасения за здравето, то потърсете експерт по поддръжката на климатични системи.

Винаги помнете, че преди да закупите своя нов филтър, трябва да проверите ръководството на производителя за правилното оразмеряване и оценки. Това ще ви спести време, пари и влошаване.

Scroll to Top