10 важни неща, които трябва да се поддържат чисти

Микробите могат да се скрият навсякъде и прахът и мръсотията могат да впишат в най-невероятни неща.

Вашият мобилен телефон е само едно от нещата, които трябва да почистите. Ето 5 неща, от които трябва да спестите.

  1. Вашите ръце

Ръцете ви постоянно са в контакт с мръсотия и микроби. От дръжките на вратите и светлинните превключватели към перилата и други повърхности на обществени места. Редовно използвайте дезинфектант за ръце, защото никога не можете да сте сигурни, че ръцете ви са достатъчно чисти. Когато се налага особено стриктно почистване на апартамента от боклуци, може да наемете и фирма за целта.

  1. Клавиатура на компютъра

Проучване в Лондон показа, че компютърните клавиатури в офиса имат повече микроби, отколкото тоалетните! Клавиатурата определено е елемент, който трябва редовно да се дезинфекцира.

  1. Вашите възглавници

Вероятно смените калъфките на възглавници редовно, но какво да кажем за самите възглавници? Стари възглавници могат да бъдат запушени с акари, гъбички, прах, парчета мъртва кожа и други разнообразни груби неща.

  1. Рафтове и чекмеджета

Чекмеджетата на масата са разположени така, че да събират малки трохи от продуктите за обяд и ако не почиствате редовно, те ще останат там, събирайки мухъл и бактерии.

  1. Душ слушалката

Вашият душ може да бъде поле за размножаване на бактерии, така те се нуждаят от почистване, за да спрат възпроизводството на гъби и бактерии. Най-добрият начин за почистване на душ е разреденият оцет и старата четка за зъби, с която може да отстраните отлаганията на варовик и мръсотия.

 

 

 

 

Scroll to Top