Как правилно да почистите къщата

Търсите начини как правилно да почистите къщата?

Всеки обича дома си, а когато къщата блести от чистота е най-добре. Обаче не всеки обича дългото общо почистване. Много хазяи забавят този неприятен момент. Понякога това отнема цял уикенд, а когато нещата са от дълго занемарени, може да се наложи дори почистване с фирма. Чистачи.com са идеален избор.

Може да организирате, доколкото е възможно почистване на апартамента в дългоочаквания уикенд, а може да повикате екипи по почистване и да си тръгнете.

За да избегнете цялата хамалогия, потърсете професионална фирма. Ето как да започнете общо почистване? Разбира се, от спалнята. Няколко пъти годишно, през есенните и пролетните периоди, когато започва сухото време, е препоръчително да се извърши общо почистване и почистване на леглото. От време на време трябва да разклащате перата и да почиствате праха с мека четка.

Олекотени одеала и пелерини трябва да се третират с химически почистващи препарати, защото с прахосмукачка не могат да бъдат старателно почистени. Що се отнася до матраците, те могат и да бъдат вакуумирани. Заедно с това си заслужава да ги покриете с влажна кърпа. На изпиране подлежат всички възглавнички. Възглавници с естествен пълнител, за предпочитане изсушени на слънце, а при продължителна употреба е по-добре да се направите химическо чистене.

В хола основна грижа изисква меката мебел. Коженият диван е по-добре да избършете със суха кърпа. Не се препоръчва да се почистват мебели от кадифе и плюш с прахосмукачка или твърда четка. Трябва да се спазва определена подредба при почистване на мека мебел: първо трябва да се почиства, след това да се покрие цялото покритие с влажна кърпа. В случай че има петна върху тапицерията, може да се опитате да ги почистите с бензин, ацетон или терпентин и след това да третирате мястото с амоняк. Може да приложите специален агент за премахване на петна, ако има такива. Един обикновен парцал може да почисти от прах антични шкафове.

Мебелите с метални части също се нуждаят от периодично почистване. Ако сапуненото решение не помогне, може да опитате със сода, лимонов сок или лук. Общото почистване осигурява почистване на всички обекти в апартамента без изключение. Не забравяйте за абажури, стъклен таван, полилеи, лампи, кристални окачвания. Общото почистване на вилите ще отнеме повече време. Ако сами не може да се справите с  домакинските задължения, може да се обърнете към специалистите по изхвърляне на стари мебели.

Scroll to Top