Съвременни методи за борба с хлебарки

Науката не стои на едно място и днес има голям брой модерни химикали са теиз, които могат да се отърват от хлебарки. По формата и особеностите на тяхното приложение те могат да бъдат разделени на следните групи:

Спрейовете се прилагат на места, където се натрупват хлебарки, както и на самите насекоми, когато са открити. Техните най-често срещаните и ефективни възможности могат да бъдат отбелязани познати на всички от детството. Сред видовете днес има множество и по-иновативно. Основното при всички е редът и чистотата, с който всеки от нас трябва да се залови.

За изхвърляне на стари мебели, както за почистване на терени в апартаменти и жилища, потърсете си коректна фирма.

Ето и някои препарати, които могат са ви от полза:

Предимството на спрейовете е, че те много удобни за работа в пукнатини и други труднодостъпни места, а недостатъците включват висока токсичност. Веднага след третирането на апартамента, спрей е необходимо за известно време да напусне, а след това – да се издуха напълно. При работа със спрей е по-добре да се използва респиратор.

Геловете действат по-дълго от спрейовете, но по-ефективно. Гелът се предлага в туби или спринцовки и се прилага върху местата, от които най-често се появяват хлебарки. Производителите на повечето гелове твърдят, че са напълно безопасни за хората и животните, но това не винаги е вярно, така децата и домашните любимци трябва да се държат далеч от местата на приложение на гела.

Прахове и тебешир – един от най-евтините модерни опции, а това е може би единственото им предимство. Креда или прах трябва да се прилага в много голямо количество, а ефективността на лекарствата оставя много да се желае. Не всеки знае, че е не само много токсични, но също така запазва своята ефективност само няколко часа след прилагането.

Капаните са най-модерният начин за борба с хлебарки. Капаните са отровни, лепкави и електрически. Първият вариант привлича насекоми с миризма и съдържа отрова, която не действа незабавно, така че хлебарки имат време да я внесат при роднините си. А лепкавият капан забавя хлебарки вътре, където умират от глад. Има и електрически, както подсказва името, убива насекоми с електричество.

За да се избавите от хлебарките, един метод може да не е достатъчен. Необходимо е да се вземе предвид броят на насекомите, размерът на къщата, бюджетът и други параметри, въз основа на които се избира най-ефективният начин за борба с хлебарки.

Не забравяйте, че повечето химични агенти са опасни за здравето на хората и животните, затова вземете подходящи предпазни мерки, когато използвате!

Scroll to Top