Почистване на двор и 4 от най-непретенциозните стайни растения

Нямате ли достатъчно време да се грижите за цветята? Няма проблем! Подбрали сме няколко от най-непретенциозните стайни растения.

Те не се нуждаят от редовно поливане, търпят липсата на светлина, прах, сух въздух и течения и не изискват често пресаждане. Наред с това, тези стайни цветя ще се впишат в абсолютно всеки интериор и ще се превърнат в достойна декорация. Вижте, как да стане това, а преди техниката проучете за почистване на двор.

Ето и тяхно величество:

  1. Хибискус

Хибискусът е разтегнат храст с големи цветни купи с дълъг плодник. Растението цъфти целогодишно и най-вече обича влажност и температура, каквито има през зимата в нашите апартаменти. Единственото нещо, от което се нуждае хибискус, е слънчева светлина, така че най-доброто място за саксията му е на перваза на прозореца. Ако ярките пъпки от хибискус са отпаднали, поливайте ги и ги подхранвайте. Най-вероятно не сте правили това дълго време.

  1. Каланхое

Ако не обичате да се занимавате с цветарство дълго време или често ходите на командировки, вземете си каланхое. Това цвете расте в саксия с всякакъв размер, във всяка почва, в топла или студена стая, на перваза на прозореца, в хладилник или в килер – навсякъде. Между другото, наскоро в цветните магазини може да намерите хибриди с големи ярки цветя, които са идеално адаптирани към живота в условия на слаба светлина.

  1. Аспидистра

Aspidistra перфектно понася липсата или излишъка на влага, сянка, прах и недостатъчна влажност на въздуха. Освен това растението не се нуждае от често подхранване и всъщност не обича пресаждането. Между другото, в Англия красивата аспидистра се нарича „чугунено цвете“ поради своята непретенциозност.

  1. Еуфорбия

Euphorbia е известно като „специалист по оцеляване“. То е устойчиво на суша, обича топлината и светлината и е в състояние да украси най-обикновената стая. Поставете го на източен или южен прозорец, поливайте два пъти седмично през пролетта и лятото и малко по-рядко през зимата. Внимавайте, смолата на това растение съдържа отровно вещество. Последното се нарича еуфорбин и може да причини изгаряния и възпаление на лигавицата на носа и очите.

Източник: izvozvane.com

Scroll to Top