Как да организирате почистване на дворове

С настъпването на пролетта, когато снегът се стопи и пред нас се появят купища струпан боклук, камари сухи листа и клони, останали от есента е време да помислите за услугата почистване на дворове.

Разбира се, това е възможно. За най-предприемчивите могат да мобилизират съседите и сами да почистят двора. Останалите е добре да планират почистване на дворове с фирма.

За да е планирано и добре организирано всичко може заедно със съседите да планирате наемане на екипи.

Стъпка 1: Уведомете всички! В случай, че не искате да извършвате почистването сами? Разкажете на съседите си за идеята! За това ще ви помогне не само обичайните обяви на входовете, но и групи в социалните мрежи. В интернет ще можете да обсъдите с участниците всички приготовления за голямото почистване на дворове.

Стъпка 2: Предвидете правилните инструменти! Ще ви трябва оборудване: торби за боклук, работни ръкавици, лопати, гребла. Самите участници в почистването ще донесат по нещо и така с общи усилия и минимални разходи да изчистите целия район.

Стъпка 3: Както знаете, почистването на дворовете е задължение на стопаните на всеки двор. Така, може да организирате събиране на боклука и с помощта на фирма.

Стъпка 4: Безопасността на първо място. Имате нужда от чист двор, където е приятно да се разхождате. Но това, което не искате е наранени ръцете, повреден кръст или гръб и пр. Преди да се е случило подобно нещо, предвидете всичко необходимо, планирайте удобно време и добра организация.

Стъпка 5: Забавлявайте се! Дори обикновеното почистване на двора може да бъде приятно изживяване, ако го извършвате с добро настроение и го приемете като активна почивка. И така, след добре свършената работа си направете пикник в чистия двор.

Друга тайна за успешното почистване е неговата доброволност. Виждайки, колко добре сте организирали своя дом, може да запалите и съседите да планират, ако не успоредно с вас, то на по-късен етап почистване на дворове. Личният пример действа по-добре от най-разумните аргументи!

Scroll to Top