Основните предимства и недостатъци на автомобилната навигация

Колко често вашата навигация за кола ви „губи“ по пътя? В тунели, в подземни паркинги в търговски центрове, извън града и сред природата, че дори в центъра на столицата или когато сте в чужд голям град.

Основният компонент на автомобилната навигация е GPS сигналът. Когато е блокиран или слаб, машината вече не разбира къде се намира и накъде отива.

И така се появява въпроса: в ерата на смартфоните имаме ли наистина нужда от автомобилни навигационни системи?

За да отговорим на подобен въпрос, нека разгледаме:

Основните предимства и недостатъци на навигация за кола

  • Цена

В миналото типичната навигационна система варирала от доста висок диапазон. Понякога навигациите за кола в комплект с по-скъпи опции ги правело още по-недостъпни.

Съвременните навигационни системи се наложиха масово на пазара. Конкуренцията сред производителите ги прави още по-привлекателни джаджи за купувачите.

Но за някои шофьори все още е твърде скъпо. Това е така, защото много съвременни собственици на автомобили вместо това ще използват преносими навигации за кола или смартфони, които обикновено включват навигационна функция.

В резултат на това ще трябва да претеглите цената на навигационната система, за да решите, дали е подходяща за вас.

  • Удобство

Въпреки, че навигационните системи невинаги са евтини – в сравнение със смартфоните, те се оказват много удобни. Това важи, особено ако използвате смартфона си, за да слушате музика или да провеждате телефонни разговори, докато шофирате. Може да оставите смартфона си свързан със стереоуредба или да го поставите до ухото си – и не е нужно постоянно да го проверявате, за да видите къде отивате. В края на краищата, съвременната навигация за кола предлага ясни указания, които показват точно къде трябва да отидете, кой път търсите и кога трябва да завиете. Всичко това в рамките на пряка видимост. За удобство може да разгледате всички предложения за модели на страниците на сайта: https://bgauto.eu.

Както споменахме, навигационните системи никога не се изтощават от батерията, за разлика от смартфона и няма да загубят услугата. Ето защо, ако обичате дълго пътуване, навигационната система може да е добра идея.

  • Заместители

съвременната навигация за кола имат все по-голям брой заместители. В допълнение към смартфоните, шофьорите могат да си купят преносими навигационни системи, които да са толкова добри, колкото устройствата в автомобила.

Основният проблем с тези навигационни устройства е, че такива могат да бъдат откраднати. Много кражби са насочени към преносимите навигационни системи, оставени на предните стъкла в превозните средства. Това са едни от потенциалните им недостатъци.

  • Външен вид

много купувачи на навигации обичат да имат карта в центъра на таблото си, докато други просто искат да имат екран. В този случай навигационната система добавя две предимства – навигация и външен вид. И тук, важно да се отбележи, че много съвременни автомобили вече разполагат с екрани, монтирани в центъра, независимо дали имат или не навигация.

  • Стойност при препродажба

докато смартфонът и преносимите навигационни системи са точни, автомобилните навигационни системи са склонни бързо да остаряват. И ако картите им не остаряват, то дизайните им определено излизат от мода. Такива могат да се надграждат, но обикновено на висока цена. Често пъти производители сменят дизайна толкова често, че не могат да се добавят нови карти към моделите за дадена година.

В заключение:

Екипът на bgauto.eu намери начин да реши този проблем! Тук ще откриете голямо разнообразие от навигации за кола, използващ инерционни навигационни алгоритми. Това ще реши проблема с позиционирането на автомобила в най-труднодостъпните места и на места с GPS блокиране.

Scroll to Top