Всичко за извозване на стари мебели и флоралният стил

Ако се вълнувате от темата по извозване на стари мебели и флоралният стил, тук сме избрали някои неща, които се надяваме да са ви от полза:

Знаете ли, че дръзкият флорален принт може да се окаже също толкова цветен и освежаващ, колкото и букет цветя. И така, докато флоралният стил може да изглежда смущаващ в началото, самият модел може да ви помогне да съберете останалата част от стаята.

Всичко за извозване на стари мебели и това как се появи флоралният стил в декора

Предлагаме ви, да започнете процеса по обновяване с извозване на стари мебели, събиране и изхвърляне на излишни неща, ако се налага и освежаващ козметичен ремонт. Повече за наемането на услуги с хамали разберете на www.bulkom.com.

Едва, когато сте готови с тази част може да планирате обновяване на мебелите с нови, включително и избор на диван с флорални мотиви. Преди това, обаче вижте и малко повече инфо откога и къде се е появила модата с цветя:

Защо този често оклеветяван стил се завръща?

Флоралните щампи невинаги са били толкова поляризиращи. През 16-ти век шарката на Тюдорската роза е била високо ценена, благодарение на честата й употреба от Хенри VIII.

Тогава през 17-ти век „chintz“ – памучен плат с рисувани флорални шарки – си проправя път от Индия до Европа. През 19 век, в разгара на Индустриалната революция, Уилям Морис идеализира английската провинция в декоративни дизайни на флора и фауна, въвеждайки стил на популярна средновековна декорация, известен като движението „Изкуства и занаяти “.

Викторианците, с техните зимни градини и палми в саксии, също са виждали флоралните мотиви. За тях темата за природата била свързвана с почивка от все по-сивия свят извън прозорците на домовете  им.

И така, навлязохме в 20-ти век. Времето, когато американските интериорни дизайнери са взели примери от големите английски имения от миналото. Това са имената за много от своите шикозни творения. Стилът постепенно изчезнал, през 70-те и 80-те години на миналия век, когато хората се насочили към модернизъм и минимализъм.

Какво се е променило междувременно?

През последните години сме свидетели на нарастващ интерес към това, което е известно като хилядолетния външен вид: младежко, хипстърско преосмисляне на декора на нашите баби. Хората били привлечени от комфорта и носталгията.

След това започна пандемията и хората, подобно на своите предци в индустриалната епоха, копнеели за цветния свят на природата. Това се случи, докато бяха принудени да стоят по домовете си за неопределено време. Така се наложиха други модни тенденции. Ограниченията са изчезнали, но интересът на хората към диваните с флорални щампи се променил към добро.

И така, ако и вие си падате по този стил и шарка може да прочетете повече за услуги по извозване на стари мебели. За целта разгледайте и поръчайте от този линк: https://www.bulkom.com/ceni-izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Scroll to Top