Почистване на мазето – откъде да започнем, как да подредим

Мазето често се превръща в склад за ненужни неща. Колко пъти сте купували ново оборудване за дома си и сте занасяли кутията в мазето, която лежи там от няколко години? Или може би сте занесли боите, след боядисване на апартамента, които сте оставили за корекции, а днес те са изсъхнали и безполезни? Между другото, върху тези предмети се събира прах и с течение на времето все повече и повече боклук.

Знаете, че трябва да започнете да почиствате мазето, защото е станало неизползваемо, но не знаете, как да го направите? Ние предлагаме следните съвети:

Изпразване на апартаменти и складиране на вещи в мазето

Всеки, който притежава мазе, знае колко бързо това място се превръща в склад, пълен с предмети, от които не искате да се отървете веднага. Това, често е така, защото смятате, че могат да ви бъдат полезни. Кашони с електроника и домакински уреди, остатъци от боя, авточасти, твърде големи дрехи, неизползвани играчки и много други ненужни неща, които не искате да изхвърлите веднага, всъщност стоят там, от дълго време. В един момент обаче решавате, че трябва да се изчистете и подредите, въпреки че мотивите невинаги са правилни. Най-често потребителите на мазето стигат до това заключение, когато не могат да поберат друго нещо в него или когато се спънат в ненужен дървен материал, разпръснат по пода. Тук на по помощ идват услугите по почистване на мазета и тавани.

Междувременно редът в мазето и от тавана, винаги трябва да се поддържа и ненужните неща да се изхвърлят редовно. По този начин ще запазите тяхната функционалност и ще осигурите безопасност.

Охрана в частния ви склад

Сутеренът, мазето или таванът често се превръщат в склад на различни предмети. Колкото по-голяма е стаята, толкова по-големи неща влизат в нея. Телевизори, велосипеди и дори мебели. Междувременно неизползваното спортно или електронно оборудване, от което искате да се отървете, може да се третира като обемист отпадък и да се предаде в пунктовете за събиране. Можете също така да намерите фирма в интернет, която събира такива артикули. Вижте и на: https://www.depo.bg/mazeta-tavani-sofia за фирма, която оказва съдействие по почистване на мазета и тавани. Струва си да предприемете такава стъпка, не само за да освободите място, но и за да осигурите безопасност и да избегнете инциденти, когато се движите в това обикновено тясно помещение.

Какво не може да се съхранява в мазето?

Често в мазетата се носят не само кутии и буркани, но и ненужно оборудване. Стара пералня, хладилник или телевизор – ако работят, свалянето им в мазето или тавана може да се окаже много лош ход, особено ако стаята не е добре изолирана и отоплена. Влагата може бързо да ги повреди. Ето защо, вместо да превръщате мазето в стая за боклук, по-добре е да се отървете от тези предмети и в същото време да спечелите малко пари. Като ги предложите на онлайн търгове, например. Така може лесно да намерите купувач. Много хора търсят употребявана техника на по-ниска цена.

Отново, що се отнася до личната безопасност, запалими материали като туби с бензин не трябва да се съхраняват в тези зони. Голяма заплаха представляват и всички видове отпадъчна хартия, остатъци от бои и разтворители. Всички тези предмети могат да причинят пожар. Също като големите мебели, които са допълнително тежки и могат да попречат на спасителните операции.

Източник: Depo.bg

Scroll to Top