Златни правила от експерти по почистване

Експерти по почистване от CHISTACHI.BG направиха разкритие, която ще спаси много домакини. Ако винаги при почистване на тоалетната чиния се борите и никога не постигате оптимални резултати, знайте, че има решение, което върши чудеса. Това е евтин, обикновен продукт, но с изненадваща сила.

Евтиният продукт, който почиства тоалетната чиния за няколко минути и я оставя като нова

Тук са някои златни правила на ексшпертите, които може да добавите при вашето почистване.

Почистващият продукт, който прави тоалетната чиния като нова

Тоалетната чиния е тази, която се замърсява много лесно и се почиства изключително трудно. Чистотата е много важна в дома, но понякога е изключително трудно да я постигнете, особено в банята.

Така специалистите разкриха изключително полезен трик, с който ще се отървете от всички петна в тоалетната. Просто се нуждаете от евтин продукт, който ще остави повърхността да изглежда като нова. И така, освен препоръките от експерти по почистване, ето и мнението на други специалисти:

Какви мнения и препоръки на експерти по почистване има още:

Крис Уутън, директор на почистваща компания Poppies. Той сподели „златното правило“ за премахване на петна от тоалетна чиния.

Специалистът уточни, че за мръсна тоалетна чиния са необходими силни продукти, които съдържат киселина.

По този начин най-доброто решение, казва той, би било средството за отстраняване на котлен камък. Той посочи, че все повече хора използват белина, без да се замислят, че тя само леко дезинфекцира, но мръсотията си остава.

„Златното правило за почистване на петна от тоалетна чиния е използването на неалкални продукти. Повечето петна от тоалетната чиния се появяват в райони с твърда вода, така че е важно да запомните, че белината няма да работи и ще трябва да използвате продукт на киселинна основа, като например средство за отстраняване на котлен камък“ – това каза мениджърът.

Съвети за почистване на тоалетната чиния

Ако петната остават упорито по чинията, Крис Уутън разкрива още един от начин за почистване. За целта изсипете половин чаша сода за хляб в и около купата и оставете да престои поне 15 минути.

След това нанесете бял оцет върху содата за хляб и почистете с кърпа, мек инструмент, който няма да повреди материала. Ако все още виждате петна, добавете и лимонов сок.

Можете да направите естествен почистващ разтвор, като смесите една част бял оцет с една част вода в бутилка със спрей. Добавете няколко капки етерично масло, за да прикриете неприятните миризми.

Напръскайте и разтъркайте с четка или кърпа.

Не забравяйте да почистите ръбовете на тоалетната, както и капака. Тези зони могат да натрупат мръсотия и бактерии с течение на времето.

Почиствайте тоалетната редовно, за да предотвратите натрупването на мръсотия и отлагания. Честото почистване ще улесни задачата в дългосрочен план.

Scroll to Top