Почистване на мазе с кухненски съставки, които премахват влага и мухъл

От време на време в къщата се появят зони с влага, такава е още по-голяма и налага нуждата от почистване на мазе. Тези зони засягат, както стари, така и нови жилища.

Почистване на мазе с кухненски съставки, които премахват влага и мухъл

Влажните миризми обикновено се причиняват от мухъл или влага, която се е натрупала в някоя част. Миризмата не само е неприятна и смущаваща, но и не е безопасна за здравето. Съществуват някои съставките от кухнята, които могат да ви отърват от влагата. Така че, разберете какво да правите в дома си, за да няма нямате мухъл.

Влагата и мухълът, враговете на вашия дом

Понякога източникът или зоната, засегната от миризми на влага, могат да бъдат очевидни, като петна по стените, които ясно говорят за спукана тръба. Друг път може да се окаже трудно за идентифициране. При решаването на проблема с миризмите на влага често има прости решения, за които дори не сте подозирали. Така че решихме, в тази статия да обсъдим начините да се отървем от тях в къщата.

Първа стъпка, идентифицирайте източника на миризмите

Това е първата стъпка, която трябва да предприемете, независимо дали сте избрали да се обадите на професионалист, за да се отървете от миризмите. Въпреки че миризмите на влага се причиняват най-вече от мухъл, може да откриете, че източникът е просто влажна кърпа, оставена на задушно място.

Може да са мокри и миризливи обувки, изтривалки и т.н. Това са прости източници и причини, които могат лесно да бъдат премахнати. Източникът обаче може да бъде и по-комплексен, като водопроводен теч, повреден покрив и т.н.

Направете проверка, както ма покрива така и на мазето. Помислете и за почистване на мазе, за да имате пълен обхват и поглед над скритите места. Все пак тръбите, често са на скрити или труднодостъпни, не лесни за откриване места.

Определете областите, които са засегнати

Миризмите и зоните с влага могат да бъдат ограничени само до няколко области в дома, като баня, кухня, спалня или мазе. Когато миризмата засяга няколко стаи, това означава, че причината може да е нещо, което ги свързва, като например теч или черна влага по стените. Ако миризмата е само в една стая, тогава причината може да е по-локална и по-лесна за третиране.

За да се отървете от влажните помещения, можете да наемете професионални почистващи услуги. Или можете да идентифицирате миризмите и да ги третирате ефективно, за да ви помогне да се насладите отново на ухаещ и свежест дом. Ако причината е структурна, като теч или лош покрив, първо ще имате нужда от други професионалисти, които да ги поправят.

Ще ви трябват следните материали:

Пералня;

Спрей бутилка;

Сода бикарбонат;

Кърпа за измиване или кърпа за почистване;

Домашен почистващ препарат с добър аромат;

Гъба;

Смес от бял оцет и вода – това трябва да е една част бял оцет и една част вода. Напълнете спрей бутилката с него.

Поправете структурния проблем

Преди да сложите ръкавиците си за почистване, трябва да се справите със структурни проблеми. Това може да е изтичане на вода или друго. Премахнете тези по-големи проблеми, преди да преминете към дълбоко почистване на мазе и след това дома, за да премахнете миризмите.

Съставките от кухнята, които ви отърват от влагата

Ако класическите методи не работят, винаги има трикове. Тези видове практики понякога могат да бъдат по-добри от всяко друго решение, препоръчано от някой експерт. В настоящия случай ще ви трябват съставките в кухнята, които ви отърват от влагата и има няколко от тях, но също така и няколко други елемента, както следва:

3 пакетчета ароматизиран чай;

500 грама едра сол;

два стъклени буркана;

две парчета плат;

етерично масло.

Най-вероятно ще попитате, какво може да се направи с всички тези елементи. Отговорът е възможно най-прост. Сложете около 250 грама сол в предоставените буркани, които не можете да имате в килера си. Поставете съдържанието на ароматизираните пакетчета чай върху солта.

След като смесите добре тези 2 съставки, изсипете няколко капки от избраното от вас етерично масло. Да не забравяме и плата, който ще трябва да разрежем на две и с тях да покрием бурканите. След целия този процес поставете бурканите в хладилника и в продължение на три дни разклатете съдържанието, за да стане по-хомогенно.

Когато минат трите дни в хладилника отстранете парчетата плат и поставете бурканите точно на местата, където знаете, че влагата, а от там и петна от мухъл се появяват по-често. Например, ако знаете, че имате такъв проблем в гардероба си, поставете този естествен обезвлажнител точно там и това е.

След като вече знаете, кои са съставките в кухнята, които премахват влагата се заемете с работата. Колкото по-бързо се отървете от миризмата, влагата и мухъла, толкова по-здравословна среда ще имате в целия дом.

Scroll to Top