Как отслабват балерините

Едва ли има жена, която да не се прехласне по красивата фиданковидна фигура на някоя балерина. От малки обаче сме чували, че за този спорт се искат неимоверно много усилия и най-вече жертви.

Тази представа у много хора събужда усещане за нещо божествено и недостижимо, с което малко от нас биха се справили.

 

Да, така смятате вие, но ние ще ви убедим, че да бъдете стройна и слаба като балерина не е така невъзможно, стига само да го пожелаете. Наред с това балета си е истинско Третиране на целулит.

 

Предлагаме ви няколко основни правила, които може да спазвате за по-голям тонизиращ ефект и гъвкавост на цялото тяло.

  1. Правило едно е свързан с малките порции. Опитайте се да разделите една такава на две части, които да хапнете в различно време, например – обяд и вечеря.
  2. Ако хапвате супа не я комбинирайте с хляб в никакъв случай. Забравете и за останалите храни, едновременно с това се постарайте да се заситите само с нея.
  3. Рибата не трябва да се бърка с останалите меса, ради различните количества на белтъчини. Ето защо ако приемате риба нека да е само тя. Същото правило важи и за пилешко, телешко, пуешко, заешко и т.н.
  4. Когато приемате млечни продукти, нека те са само с ниско съдържание на мазнини.
  5. Изключете от дневното меню всякакви полуфабрикати и консерванти.
  6. Забравете за солта, а за да свикнете с мисълта, че ще се храните без капчица сол, то заменете я с много подправки и соев сос.
  7. Пийте вода поне 30 минути преди основното хранене и не по-рано от час след него. В едно денонощие трябва да приемате поне 1,5 до 2 литра само вода. Тук са напълно изключени газираните напитки.
  8. Към ежедневното меню, за което вече говорихме е добре да прибавите и сутрешна гимнастика. Каланетика, аеробика, медитация ще подействат отлична не само за фигурата, но и за тонуса и духа ви. Упражненията, които трябва да правите всяка сутрин не трябва да са сложни и неизпълними, а леки, не натоварващи, но обхващащи цялото тяло. Не забравяйте, че всяка частица от вашето тяло се нуждае от раздвижване, а то от своя страна трябва да е извършвано старателно, галантно и нежно.

 

 

 

Scroll to Top